„Poezija je hrana bez koje ne mogu. Stih kao vino koje opija, a ljubav poput tkanine, koja oblači moje stihove, daje im snagu. Ponekad izblijedi od bola…Duša oslušne, srce zavapi a ruka stih napiše…
Istinska spoznaja moga duha, snage i ljubavi do kraja mog života“ Helly

četvrtak, 6. studenoga 2014.

Stihovi srca i duše Helene HORVAT na portalu INTERNOVINE.com

http://internovine.com/samo-onaj-tko-zna-sto-je-ljubav-nikad-je-ne-kupuje/

Ovom prilikom htjele bih se zahvaliti portalu interNOVINE.com iz Tuzle, gl.uredniku Nikoli Ivanoviću, koji već godinama objavljuje svakog četvrtka moju poeziju,s vim mojim divnim prijateljicama i prijateljima koji me potiču i hrabre  da ustrajem u pisanju.

Stihovi srca i duše Helene HORVAT, iz Zagreba/06.11.2014.
Samo onaj tko zna što je ljubav,  nikad je ne kupuje

Helena HORVAT rođena Pohorsky u Hercegovcu
(Moslavina-Hrvatska) 21. lipnja 1958. godine. Osnovnu školu pohađala je u Malom Lošinju, a zatim u rodnom Hercegovcu. Srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Garešnici, gdje započinje sa pisanjem poezije i to dosta uspješno. Živi i stvara u Zagrebu od 1979. godine. U zrelim godinama otkrila je želju za ponovnim pisanjem. Piše ono što osjeća iz srca i duše, pretežno ljubavnu liriku. Ponekad napiše pjesmu socijalne tematike iz ogorčenja koje muči malog čovjeka. Za sebe kaže da je obična žena, sa naramkom godina na leđima, sa mladenačkim duhom koji nikada ne stari. Najviše objavljuje u elektronskim medijima. Pjesme su joj objavljivane na portalima: Glas poezije, internovine.com, Poezija Online, Webstilusportalu za pisce, umjetnike, novinare i znanstvenike, portalu pjesnika Očaravanje i Primijenjene poezije. Časopis za književnost i književne prosudbe „KNJIŽEVNA RIJEKA“ u nakladi Društva hrvatskih književnika – Ogranak u Rijeci, objavljuje joj nekoliko pjesama. Autorica je u DIOGENU pro kultura, magazin za kulturu, umjetnost i obrazovanje iz Sarajeva. Pjesme su joj objavljene u zajedničkoj zbirci ALMANAH BR.1 u izdanju Nove POETIKE. Objavljivala je u zajedničkim zbirkama pjesama PJESMOM SE VOLIM, MOJA LJUBAVNA PJESMA, te u sklopu međunarodnog natjecanja pjesnika sve u organizaciji i izdanju KULTura sNOVA Zagreb. Njena pjesma je izabrana i objavljena u međunarodnoj zbirci ljubavne poezije MORE NA DLANU, VALENTINOVO i MORE NA DLANU 2. Savez književnih stvaralaca Zapadnog Balkana izdaje zajedničku zbirku KALENDAR POEZIJE, te u Zborniku poezije PortalaOčaravanje UMREŽENI SNOVI. Iste godine, sudionica je u najdužoj pjesmi koja je MEGAMAXI GIGANT PJESME. Posebno zadovoljstvo joj je što sudjeluje u međunarodnom zborniku za djecu ZAGRLI ŽIVOT, u izdanju Udruženja balkanskih umjetnika, koja je humanitarnog karaktera, sav prihod od prodanih knjiga ide djeci oboljeloj od karcinoma. Udruga građana (UG) ESSEGG Osijek, 2012. godine, objavila joj je prvu samostalnu zbirku poezije U ZAGRLJAJU POEZIJE, a 2013. godine UG BAGREM, Gradište, objavila joj je drugu samostalnu zbirku KORAK U ŽIVOT. UGESSEGG, iz Županje, 2014. godine objavljuje joj treću samostalnu zbirku, ciklus minijatura VRIJEME POSTOJANJA. 



KAD JEDNOM ZATVORIM OČI

Kad jednom zatvorim oči
i prestanem disati,
kad moje žile okamene,
a obrazi posive,
moje tijelo izgubi miris opijuma
koji si obožavao.

Kada shvatiš da me nema pokraj tebe,
da sam bila dio prolaznosti
ovog napaćenog života,
znaj da našem putu nije kraj.
Ne plači,
znaš da veliki dječaci ne plaču.
Pratit ću te kao sjenka
i čuvati našu ljubav
baš onako nenametljivo.

Kad dođe vrijeme ponovnog susreta,
čekat ću te.
Srest ćemo se na proplanku crvenih makova
i plavih različaka,
pričati o vremenu koji smo proživjeli
i smijati se…

Ne umire se samo tako lako.
Živjet ću u tvom pogledu,
poljupcu,
nadam se u tvom srcu…

MOJA LJUBAV NIJE NA PRODAJU

Ne možeš me kupiti poljupcima lažnim,
slatkorječivim čarima,
i ispraznim laskanjima.
Ljubav poklanjam,
nepatvorenu bez roka trajanja,
upakiranu u najfiniju svilu,
koja miluje sva čula.

Samo onaj tko zna što je ljubav,
nikad je ne kupuje
ili prodaje,
takva ljubav je kratkog vijeka
i brzo je nagrizu crvi sumnje
koji izjedaju srce
čineći rupe,
velike i male,
sve do onog trenutka
dok ne ode na počinak,
i to zauvijek.
Helena HORVAT



Nema komentara:

Objavi komentar